arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Видове первази за паркет

Намирането на правилните типове первази ще постави финалния щрих на всяка стая.  Изборът на стил от самото начало ще гарантира, че избраният от вас перваз е в хармония с останалата част от вашия интериор.

Ако имате нужда от помощник в дърводелските работи, не се колебайте да се свържете с професионалистите на Класик паркет.


Видове первази според формата

Видове первази според формата

Има много различни видове первази и всеки тип ще повлияе на цялостната естетика на стаята.

  • Скъсен ръб: прост стил с единичен ъглов ръб, който пада надолу до права, плоска повърхност към дъното на дъската.

  • Bullnose или “молив”: с плоско лице и прост заоблен ръб в горната предна част на дъската, този тип много прилича на молив, разрязан по дължината на половина.

  • Ogee: декоративен профил, който обикновено включва ъглови ръбове, преминаващи в по-широка извивка с плоска повърхност в долната част на дъската.

  • Торус: този профил включва полукръг в горната предна част на дъската.

  • Дъга: горната предна част на лицето се отличава с елегантна извита дъга, която се стеснява назад към стената.


Подходящи материали

Подходящи материали
  • Дървесно влакнести первази: те са достъпно решение, което е устойчиво на изкривяване и подуване.  Въпреки това, боядисаното покритие с най-добрата боя за первази е единствената опция, така че ако искате да видите естествено зърно, первазът от мека или твърда дървесина може да е по-подходящ.

  • Иглолистни первази: изработени от иглолистни дървета като бор, кедър и ела.

  • Первази от твърда дървесина: гъсти, бавно растящи дървета като дъб, ясен и бук осигуряват луксозен вариант.

  • Плочки: използването на плочки вместо традиционните дървени дъски е издръжлив и стилен начин за завършване на интериора.


Как да изберете правилния тип?

Как да изберете правилния тип?

Изборът на правилния перваз за вашия дом е често пренебрегван въпрос.  Стилът на вашия дом и височината на стаите са важни фактори при избора на правилния тип первази.

Дървените первази са идеален вариант за традиционното жилище и са налични в голямо разнообразие от размери и форми.  Первазът тип “молив” е много подходящ за жилище, в което се цели изчистен и завършен вид. Дървесно влакнестите первази се предлагат в разнообразие от цветове и текстури, така че можете да ги съчетаете с почти всичко, стига да изберете подходящия цвят.

Говорейки за цветове, те също са от основно значение.  Струва си да се отбележи, че дъските, боядисани в същия цвят като стената, ще се загубят визуално в нея.  Ако дъската ще бъде боядисана, можете да използвате евтин дървесно влакнест материал, а не дървен. И накрая, помислете и за покритието, особено ако възнамерявате да боядисате вашите первази.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org