arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Довършителни дейности след поставяне на ламинат

Довършителни дейности

…или как да изгладите по ръбовете новия си ламиниран под
Чисто новият ви дървен под изглежда превъзходно – дъските са перфектно подравнени и здраво стегнати една за друга. На финалната права остават няколко важни детайла, които ще направят пода ви да изглежда идеално изгладена по ръбовете.
Поставяне на преходни лайсни
Зоната под вратата е най-честото място за среща между два различни вида подова настилка. Това може да се коригира лесно чрез поставянето на преходни лайсни (дървени, пластмасови или метални), които да прикрият връзката между двата типа подово покритие и да изравнят нивата им.
Стъпка 1: Ако вратите ви все още не са сложени, измерете дължината на цялата врата и от нея извадете два пъти дебелината на касата.  Отрежете от лайсната парче с този размер.
Стъпка 2: Отбележете къде се пада каналът за главите на винтовете за лайсната. Монтирайте лайсната с помощта на пирон-дюбели, като я набиете с дървен чук, докато притисне настилките.

Поставянето на первази покрай стените

Освен че придават завършеност на визията, первазите имат и практическата задача да притискат здраво дъските от крайните редове към пода, за да не се повдигат. Не забравяйте преди да поставите первазите да извадите всички клинове!
1 Винаги завинтвайте первазите за стената, а не за дъските.  Няма нужда да скосявате первазите при ъглите на стаята, за тези места използвайте ъглови връзки.
2 Винаги срязвайте под ъгъл парчетата от первазите, които свързвате на видими места.  За по-добър визуален ефект използвайте на такива места преходи в същия цвят.

Почистване и поддръжка на ламинат

 

Ламинираният паркет е лесен за поддръжка и непретенциозен при почистване. Замърсявания и повърхностни петна по него се отстраняват лесно с леко навлажнена кърпа, но в никакъв случай не мокра, тъй като влагата е най-големият враг на вашия ламинат.  За отстраняване на по-груби замърсявания можете да използвате ацетон или други подходящи препарати със съдържание на алкохол. Това значитено ще удължи живота и ще запази качествата на пода.
И един специален трик от нас: Можете да отстраните черни ленти от токчета върху ламината просто като ги изтриете с гума.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org