arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Избор на паркет

Подовата настилка е един от най-важните елементи при обзавеждането на дома. Все по предпочитани са дървените подове и това никак не е чудно, тъй като топлата атмосфера и уюта, който създава дървото в един дом, го правят неповторимо и несравнимо с останалите подови настилки. Изборът на паркет зависи най-вече от помещението, за което се купува, от трайността му и от средствата, с които разполагате.

Масивен паркет.

Това е класически естествен паркет, изработен от един вид дървесина. Естественият паркет е силно чувствителен към влагата и наличието на такава може сериозно да повреди качеството му. При лепенето се избягва опасността от скърцането на настилката. При този вариант елементите са съединени в едно цяло. Реновирането на стария паркет се постига чрез циклене, шлайфане, пренареждане или притягане.

Слоен паркет.

Структурата на този вид естествен паркет е два или три слоя дърво, залепени един за друг. Този паркет може да се реновира до три пъти, а поставянето му може да се извърши чрез лепене или като плаващ под.

Ламиниран паркет.

При производството на този вид паркет се извличат меките дървесни нишки, смесват се със смоли и се пресоват. Той обаче също е чувствителен към влага и има по-кратък живот в сравнение с естествения паркет, тъй като не подлежи на реновиране. Освен това ламинатите имат клас, който трябва да имате предвид при избора. Трайността на този вид паркет в домашни помещения със средно или слабо натоварване може д достигне до 10-15 години.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org