arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Историята и развитие на ламината

LaminateЛаминат – Общо наименование на подови настилки на основата плоскости с висока плътност. Думата “ламинат” на латински означава ламинат. Най-горният слой е защитна и декоративна траен филм.

Първообразът на ламиниран паркет, известно днес, е разработен през 1977 г. в шведската компания Pergo, докато са били част от група Perstorp. Дизайнът на първия ламината се различава от модерен: декоративен слой е импрегниран с меламинова смола, долната част на борда е произведен от ламинат на базата на фенолна смола. Под влияние на високо налягане и температура на двата слоя са включени въз основа на използването на термоактивната лепило.

В същото време, другите експерименти бяха проведени и производство на ламината ползват специално успех материал на основата на фин ламинат, който се получава под влиянието на високо налягане. Но всички тези методи на производство са били признати като неустойчива: те изискват твърде високи производствени разходи, а оттам и не може да получи широко разпространение.

Той е бил на 10 години, и фирмата “Horniteks” е разработил нова технология за производство на ламината. Resurfacing настъпили две плочи от дървесни влакна, поставен между полирани страни лепило филм от фенолна смола. Следваща горната насложени първо декоративна хартия, импрегнирана с меламинова смола и след това горната филмов слой съдържаща неорганични частици, включително природни минерални корунд. Долната страна е покрита крафт хартия, импрегнирана с фенолна. В резултат на компресия под високо налягане и температура и образуват ПДЧ.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org