arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Как се прави ламиниран паркет

Различните видове ламиниран паркет има еднакво устройство.

• Първият слой е този, който е устойчив на износване слой.  В някои случаи този слой се прави от AL2O3 (корунд).

• Вторият слой е изработен от декоративна хартия, която се поставя с цел да се придаде хубавия вид на повърхността, който всички сме виждали и от който сме така впечатлени.  Цветовете (дизайнът) могат да бъдат разнообразни видове: дъб, череша, орех, бук, бреза, бамбук, бор, махагон, ябълково дърво, явор, керамична плочка, килим и др. с 1 ивица, 2, 3 или 5 ивици.

• Третият слой на ламинираният паркет е сърцевинния слой и той най-често се изработва от HDF, а именно този трети слой определя колко ще издържи подовата настилка.  Смята се, че паркетните ламели, които са със зелен цвят на сърцевината са по-устойчиви, но не винаги това е така, затова е добре да се направи проучване за продуктите на фирмата, от която сте решили да поръчате.

  •  Последният, четвърти слой на ламинираният паркет, се нарича стабилизиращ гръбен слой или само стабилизиращ.  Слоят държи паркетната ламела права и я прави устойчива на влага.

Тъй като ламинираните подове са от типа плаващ под, то при стъпване на хора на него, могат да се чуят някакви шумове, ето защо е добре, ако имате желание разбира се, да се постави шумоизолиращ слой между пода и ламинирания паркет.  Този слой обикновено е изграден от картон, пяна или корк, като дебелината му е 1 – 3 мм.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org