arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Лакиране на паркет

Лакиране – представлява нанасяне на лаково покритие върху вече обработения паркет, с цел предпазване от замърсяване и по-лесна подръжка. Най-често се лакира с валяк.

Лаковете на водна основа биват едно- и дву-компонентни.

Характеризират се с бързо съхнене и слаба миризма.  Поради ниската си гъстота, за постигане на достатъчно дебел слой е необходимо нанасяне на повече от три ръце, аз препоръчвам четири-пет лакирания с такъв лак.

Лаковете, които не са на водна основа се делят основно на едно-компонентни и дву-компонентни.

Първите се характеризират с бавно съхнене , по-слаба миризма и по-ниска твърдост.  Често като забележка остават леки мехурчета по повърхността.

Дву-компонентните лакове са по-често използваните.  При тях съхненето е по-добро, някои позволяват нанасяне на две и повече ръце за един ден, но за сметка на това миризмата при тях е по-силна.  Желателно е от лакирането да минат поне три дни преди да се ползва помещението.

Трябва да се знае че няма лакове, които да не се надраскат при въздействие с твърди предмети, затова трябва да не се ходи с външни обувки, при преместване на мебели те трябва да са обезопасени с подходящи меки подложки, при почистване да се ползват меки накрайници и т.н.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org