arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Масивният паркет отново е на мода

Всеки паркет придава уют и изисканост на един дом. Паркет се използва от векове и за това е символ на аристократичност и традиция. Не случайно хората имат към него трайно много добро отношение, като към нещо солидно, сериозно, заслужаващо само по себе си уважение. През последните години стана много популярен изкуственият ламиниран паркет. Ламинираният паркет е достъпен като цена и днес много домакинства имат ламинирана подова настилка.

Днес фирмите, вносители и производители на паркет, предлагат богат избор. Продава се паркет от дъбова, букова, черешова или орехова дървесина. Той обаче държи доста висока цена и малцина могат да си го позволят. Качеството на тази подова настилка зависи от вида дървесина, както и от това дали материалът е изсъхнал добре. Смята се, че качественият паркет трябва да е престоял поне две години в сухо помещение. Хората предпочитат по ретро – шика, завръщането към традициите и семейния уют.

Дървеният паркет внася някаква непреходност и стил във всеки един дом. Дървеният паркет обаче е доста капризен. Ако един паркет не е поставен правилно и дървесината е влажна, след време той може да се изметне или раздуе. С годините може да се получат отвори между отделните компоненти, а може да се наблюдава и известно стареене на дървесината. Понякога е добре поостарелият дървен под да се изцикли със специална машина, която отнема финия горен слой на остарялото дърво.

Въпреки всичко не малко хора все пак предпочитат изкуствения паркет, които лесно се реди, траен е и есравнително евтин.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org