arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Няколко думи за паркета

Масивен паркет – отделните дъски от пода са направени от дърво, както е например при многослойният паркет, но с разликата, че при него най-горният слой е от масивна дървесина.

За клиента е много важна твърдостта на дървесината. На пода може да падне тежък предмет, върху него се слагат мебели с остри крачета и твърди колелца, по него ходят хора с токчета. Не по – маловажен е и друг показател – стабилността на геометрическите показания, как реагира дървото при температурни изменения и влага. Една от най – стабилните в това отношения дървесина е тази на дъба.

Увеличеното търсене на масивен паркет постепенно намалява цената му. Масивният под е красота за цял живот.

Поддръжката на масивният паркет не е трудна, защото лакираният под съдържа няколко пласта UV полиуретанов лак. Не почиствайте с мокър парцал пода. Масивните паркети най – лесно се поддържат чисти и нови в сравнение с другите подови настилки.

Ламинираният паркет е иновационен и модерен продукт, състоящ се от 95% дървесина. Масивният паркет се състои от дървен материал. Също така има възможност да се реновира, за да изглежда като нов отново.

Ламинирана настилка може да се постави в стая со отопление с водна риза, но не е много подходящо да монтирате върху ел. подово отопление.

По време на монтажа температурта в помещението не трябва да е по – ниска от 16 – 18 градуса. Препоръчваме да залепите паркета към пода, като за целта се използват лепила, предназначени за дървени подове. Влажността на основата не трябва да превишава 4%. След полагане на настилката, абсолютно задължително е ежедневното проветряване на помещенията, за да се избегне т. нар. “запарване” на паркета.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org