arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Основни причини за да изберем паркет

Има много причини за да изберете паркет за подова настилка.

Паркетът е естествен продукт, направен от естествена дървесина, естествен възобновяем ресурс, добит от устойчиво управляеми гори. В случай на повреда може да бъде почистен и реновиран без никакъв проблем. Паркетът е антиалергичен. Паркетът е правилният избор за всички видове жилища, характеризиращ се с разнообразен дизайн  и устойчивост. Паркетът допринася за уюта и красотата на нашите домове.

Какво е паркет?

Паркетът е продукт направен от дърво и се използва главно за изработване на подови настилки. За да може един продукт да се нарече паркет, според европейската федерация на паркетната индустрия, горният слой на на паркета трябва да има дебелина най-малко 2,5 мм. Този подход усигурява и гарантира качеството на естествения паркет в сравнение с други алтернативи на пазара, както и в сравнение с имитациите на дърво.

Типове паркет.

Двата основни типове паркет от естествена дървесина са многослоен и масивен.

Многослоен паркет.

Многослойният паркет се разделя на два типа спрямо структурата си: Двуслоен и трислоен паркет. Основата на двуслойния паркет се изработва от шперплат докато основата на трислойния паркет е от чам. Според дебелината на най-горният слой от подовата настилка се различават следните видове: Паркет > 2.5 mm; дървени подови настилки < 2.5 mm; фурнировани подови настилки < 0.7 mm. Тези подови настилки са достъпни в различни размери и дебелини, и са подходящ заместител на ламината, които има масово приложение в наши дни.

Масивен паркет.

Масивният паркет се изработва от естествена дървесина с нут и федер на четирите страни. според стандартите, масивните паркети се разграничават в следните категории: паркет мозайки, ламелен паркет и класически паркет.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org