arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Подови настилки от корк

Какво представлява корковият под?

Въпреки че корковите подови настилки съществуват от много десетилетия, напоследък навлязоха в голяма степен на мода, поради факта, че са възобновяеми ресурси.

Коркът идва от кората на дървото корков дъб и периодично се добива от живите дървета в насаждения, засадени за търговски цели.

Коркът също е биоразградим и ще се разпадне в околната среда в края на своя жизнен цикъл.

Подовата настилка от корк има много предимства, но тази подова настилка не е толкова издръжлива, колкото други подови материали. Важно е да разберете основните характеристики на корка, за да вземете информирано решение за използването му в конкретно пространство.


Поддръжка и ремонт

Поддръжка и ремонт

Когато се монтира правилно с няколко слоя качествен уплътнител, нанесен върху повърхността, грижата за корковия под е относително лесна.  При разливане на течности трябва да сте доста внимателни и бързи, за да се предотврати образуването на петна.

Драскотините от ноктите на домашни любимци са особен проблем с корковите настилки. Ако имате много тежки уреди или мебели, те понякога могат да причинят постоянни дупки в материала.

Ако директна слънчева светлина пада върху корковия под всеки ден, тогава може да се появи обезцветяване и петно ​​от пода, което в крайна сметка води до придобиване на различен оттенък от околните зони.


Правилно решение ли е корковият под?

Правилно решение ли е корковият под?

Едно от най-хубавите неща на корковия под е, че можете периодично да лакирате повърхността му, точно както можете с твърдата дървесина, за да му придадете свеж облик.

Ако вземете решение да се възползвате от корков под, по-добре проучете пазара и се консултирайте със специалисти.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org