arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Редене на паркет/трислоен/

Трислойният паркет може да се монтира по два начина:

1.Стандартно редене с използване на подложка.

2.Редене с лепене към основата.

При стандартното реденес използване на подложка реденето на трислойният паркет не се различава по нищо от реденето на ламиниран паркет. Друга прилика между трислойният и ламиниран паркет е,че и двата паркета се монтират благодарение на клик система. Паркетните дъски на трислойният паркет се по-дебели от паркетните дъски на ламинирания паркет,в резултат на което клик системата на трислойния паркет е с по-дебел профил и съответно е значително по-здрав и издържлив на натоварване. Трислойният паркет не трябва да се поставя във влажни  е мокри помещения.

Редене на трислоен паркет с използване на подложка.

1.Необходими инструменти-молив,ножовка ролетка,мастар,гумен чук,прободен трион и клинове.

2.Уверете се че подът в помещението е здрав,сух и равен. Всички неравности по-големи от 2мм на линеен метър,трябва да бъдат отстранени.

3.Поставяйте трислойния паркет само в помещения който са готови за обитаване. Стайната температура трябва да е около20 градуса. През това време трислойният паркет трябва да остане в оригиналната си опаковка,чиято цялост не трябва да бъде нарушавана.

4.Реденето на трислойния паркет не може да започне преди поставянето на подходяща подложка за паркет,която предпазва трислойният паркет от влага,а също така осигурява шумоизолация и топлоизолация на помещението. Употребата на твърде меки подложки може да предизвика огъването на трислойния паркет,в резултат на което е възможно да се наруши цялостта му. Леки вариациив цветовите нюанси и текстурата на паркета са не само възможни,но и напълно нормални.

5.Проверете всяка дъска за видими дефекти,преди да пристъпите към монтажа й. Трислойният паркет се реде по посока на навлизащата дневна светлина в помещението.

6.Реденето на трислойният паркет винаги се извършва в посока от ляво на дясно. Можете да използвате клинове с подходящата дължина за да се укрепва паркета.

7.Разминавайте паркетните дъски в съседни редове поне с 40см. за да се получи стабилна и устойчива конструкция.

8.Много често широчината на последният ред по-малка от широчината на паркетните дъски. Тогава се налага последният ред да бъде изрязан,ако широчината му е по-малка от 10см е хубаво да бъде залепен с лепило.

9. Придайте завършен вид на нареденият паркет с первази и лайсни в подходящи цветови нюанси.

Редене на трислоен паркет с лепене към основата.

Необходими инструменти-молив,ножовка,ролетка,мастар,гумен чук,прободен трион,подходящо лепило,назъбена шпакла и клинове.

Лепилото се нанася равномерно с назъбена шпакла. Отвореното време за рабога с лепилото е около 10 мин.,затова не нанасяйте по-големи площи отколкото може да наредите за това време. Използвайте клинове за да фиксирате паркета на необходимата дистанция от стената.

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org