arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Ремонт на паркетния под

Ако ви предстои да почистите и освежите стария си паркет, може да потърсите фирма за циклене на паркет.   Ще ви излезе по-евтино, ако се обърнете към фирма за циклене на паркет.  Обикновено фирмите, които предлагат такава услуга, обясняват етапите на циклене на паркет.  Повечето  машини за циклене са с малък обем.

Първо, трябва да се подготви помещението преди да се започне цикленето на паркета.  Преглежда се дали няма стърчащи предмети по паркета, като пирони, кукички и др.  После паркетът се почиства хубаво, доколкото това е възможно. Трябва да се установи паркетът дали е замърсен, дали има грапавини или пък ще се маха стар, напукан и надраскан лак. Ако первазите са подвижни, се демонтират.

Ако предстои да се маха старо лаково покритие от захабения ви паркет, се използва валова машина, с поне два вида шкурка според едрината.  Цикленето на паркет се извършва напречно на паркетините. При първия етап от циклене на паркета с по-едра шкурка ще останат следи от стария лак.  Вече е изстърган стария лак, но все още повърхността на пода  не достатъчно гладка.

Пристъпва се към втората фаза от циклене на паркет – шлайфане с дисково устройство.  Подът видимо става по-гладък. Крайния етап на цикленето на паркет изисква ръчно почистване на участъците покрай стената които не са достигнати от машината.  Когато всичко е готово, прахта която не е събрана от машината по време на цикленето на паркета се обира старателно .  След което се пристъпва към лакиране или омасляване на паркета с подходящите материали.

 

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org