arrow
arrow
Циклене на паркет с професионални машини

Как да използваме маслата OSMO

1. Не добавяйте нищо в кутиите! 

2. Не прешлайфайте дървесината.  Ако сте шлайфали прекалено фино, това затваря порите на дървесината и не позволява маслото да проникне в дълбочина. За много твърди дървесини като Жатоба и такива, които са с високо съдържание на смоли/масла се препоръчва шлайфане с максимум 80/100.  За мека дървесина като бор, ела, смърч, кедър и др. максимумът е 150.

3. Не нанасяйте прекалено голямо количество масло. Запомнете: по-малко – по-добре.  При нормални условия 2 тънки нанасяния са достатъчни. 

4. Използвайте правилните инструменти за нанасяне: четка с твърд естествен косъм, микрофибърен валяк и понякога плат без власинки.  Използвайте само микрофибърни валяци с дължина 3 – 5 мм.  За мебели използвайте качествени четки с твърд косъм, микрофибърен валяк, а за вътрешностите плат без власинки.

5. При шлайфане на паркет  използвайте само машини за шлайфане, а не за полиране! При бързи обороти (напр. 350) порите на дървото се затварят прекалено, което възпрепятства проникването на маслото. 

6. За твърди дървесини с високо съдържание на мастни вещества като например Мербау препоръчваме употребата на Osmo професионално 2-к масло или Wood Wax Clear Extra Thin.  При всички случаи настоятелно препоръчваме пробен тест. 

7. Продуктите на ОСМО съхнат при циркулация на въздуха.  Най-добре е да се оставят всички прозорци отворени, за да се осигури добра вентилация. 

8. Внимателно разбъркайте ръчно с бъркалка не по-малко от 10 минути до образуването на еднородна консистенция (не разбърквайте с автоматични бъркалки или разклащайки кутиите, а използвайте обикновена дървена бъркалка).  Топ Ойл трябва да разклатите преди употреба.

9. Не потапяйте четката или валяка в кутиите, а отсипете във ваничка. 

10.Един съвет за съхранение на кутии, които са били използвани: отрежете парче от фолио, малко по-голямо от размера на капака и го натиснете надолу до горната част на остатъка от масло, преди да затворите капака.  По този начин удължавате срока на годност на останалото съдържание.

11.След нанасянето на маслото с твърда вакса са необходими около 28 дни до пълното му втвърдяване.  Между 7-мия и 10-тия ден втвърдяването е около 70%. Не покривайте с картон, велпапе, килими, тъй като процесът ще се забави и е възможно да повредите повърхността.  Не плъзгайте мебелите по пода. Ако е възможно, не допускайте котките и кучетата, защото техните нокти ще повредят все още непълно втвърденото покритие.

12.По време на процеса на втвърдяване се опитайте да не ходите с изпотени чорапи/крака по пода. 

13.Не оставяйте храни или метални кутии директно върху омаслените повърхности, защото реакцията с метала ще доведе до появата на тъмни петна. Това е известно и валидно за всички видове масла за дърво.

УСПЕХ!

Copyright © Циклене на паркет София • услуги All Rights reserve web дизаин от rte1.org